Pigehjerte – digt af Kristina Munch

Der findes i sindet
en sammenkrøllet pige
der giver sit hjerte
når hun hviler mæt
med arme omkring sig
der varmer blidt
når lysten er stilnet
og kroppene tæmmet

Lullet ind i drømme
gør det ingenting
at det er væk i morgen
som en fjern erindring
når nuet er trygt
og ligner en spejling
af kærlighedens ansigt

Når der findes et hjem
for hjemløse hjerter
begravet i dufte
af hud og sex og kærtegn
på et alter af længsler
svøbt i illusionernes
fatamorgana dans

Der når morgengryet gror
og døren atter lukkes
går hvileløst omkring
for at søge sit hjerte
der generøst blev lagt
i favnen på en mand
som aldrig tog imod det

3 Comments

Add yours →

 1. Hvis det er mig, du mener, der ikke tog imod dit hjerte, så undskyld af hele mit. Jeg tog det ikke fordi jeg var ung og dum og drak og røg hash. Det var en stor fejl. Idag drikker jeg ikke og ryger ikke hash længere, men lever i stille ensom fortrydelse. Du har altid været min første store forelskelse og eneste rigtige kærlighedserindring. Det glæder mig meget at du skriver litteratur igen. Kh. Thomas

  • Kære Thomas
   Tak for din kommentar.
   Vi har alle været unge og gjort ting vi i dag ville have ønsket vi havde gjort anderledes. Det er en del af livet, at gro og udvikle sig. Heldigvis er hver dag en ny mulighed for, at gøre tingene anderledes 🙂 Vi skal ikke bruge vores tid på at fokusere på det vi gjorde galt, men på det vi ønsker i vores liv. Sådan skaber vi det liv og den kærlighed vi ønsker.
   Jeg kan fortælle dig, at digtet ikke handler om dig 🙂
   Inden længe, har jeg en hjemmeside op at stå, hvor det vil være muligt at læse mine noveller og andet, hvis det skulle have interesse.
   Kristina

   • Hej Kristina. Tusind tak for de søde ord. Jeg var lidt nervøs for, hvordan du ville opfatte min henvendelse. Det glæder mig, at digtet ikke er om mig. Det ville bedrøve mig hvis din erindring om mig havde været så mørk.
    Jeg vil meget gerne følge med i hvad du får skrevet, sålænge du har det godt med det. Så jeg ser frem til din hjemmeside.
    Du har faktisk også inspireret mig til at lave en faglig blok. Du kan google “Sundhedskapitalisme”, hvis du vil se hvad jeg går og tænker tanker om. Det skulle egentlig have været en bog, men da jeg begynder på sidste del af mit studie nu, havde jeg ikke tid. Men ud skulle ideen i det. Og så valgte jeg blogformen.
    Nu må jeg hellere slutte af. Jeg har det fint idag, ikke hele tiden er bitter og sød fortrydelse. Meget er der rettet op på. Det går generelt godt.
    Jeg håber også, at du har det godt. Du fortjener alt det du drømmer om. Og lidt oveni tilmed.
    Vi høres ved, tænker jeg, hvis du fortsat synes.
    Thomas 😉

Skriv din kommentar her:

© 2023 Digtsamleren

Theme by Anders NorénUp ↑

%d bloggers like this:
Visit Us On Facebook